Cursus | Tas naar eigen ontwerp

In deze cursus word je stap voor stap persoonlijk begeleid in het maken van jouw tas. Je hebt de mogelijkheid om met de cursus te starten als het jou uitkomt en te stoppen als je klaar bent. Hieronder lees je hoe het werkt.

 


EERSTE LES 

Als beginner hoef je geen enkele ervaring te hebben. De eerste les is een introductieles waar je uitleg krijgt over de gereedschappen en machines die je gaat gebruiken. Je krijgt tijd om op de machine te leren stikken en maakt in die les een klein leren mapje.
Het leer dat je in deze les gebruikt is incl. het lesgeld.


AANMELDEN

Je meld je aan door een mail te sturen en de gewenste data om je les(sen) in te plannen. Nadat je akkord hebt gekregen per mail betaal je de lessen online.

KOSTEN

De lessen duren 2 uur op woensdag (19-2u) kosten €12,50 per uur, incl. BTW.
Koop je meerdere lessen in één keer dan krijg je hier korting op. Hoeveel lessen je nodig hebt ligt aan het ontwerp.
Klik op link om de les te betalen voor de cursus op 
woensdag.
 

EERSTE TAS

Je eerste tas is shoppertas o.i.d. Je hebt veel vrijheid in het aanbrengen van details en kunt de patronen aanpassen naar eigen idee. De tas werk je uit in het aantal lessen dat jij nodig hebt. Gemiddeld kost een tas met rist en voering rond de 20 uur.
Wil je een kort project starten van 1,2 of 3 lessen dan maak je bijvoorbeeld een hoesje voor je laptop o.i.d. of een handtasje.

Je maakt een simpele schets van je ontwerp en past je patronen hierop aan. Je leert hoe je de patroondelen uit leer snijdt, het monteren van de onderdelen van je ontwerp, het maken van de voering met bijbehorende vakjes en het inzetten van ritsen.

Materialen
Het leer neem je zelf mee of koopt leer in de les. Leer kost rond €40,- voor een grote lap leer, waar je een grote tas en evt. een klein hoesje of etuitje uit kunt maken. Fournituren zoals een rits of metalen ringen koop je zelf in. Ik kan je informeren over de adressen waar je de materialen kunt kopen.
Je kunt ook het leer van een oude jas recyclen en hier een tas of etui van maken.


 

VERVOLG TASSEN

Je hebt de smaak te pakken en wilt meer technieken leren en een volgende tas maken. Je hebt ervaring op de leer industriemachine, je kunt een rits inzetten en wilt nu een tas maken naar geheel eigen ontwerp. In het atelier kun je voorbeelden bekijken van technieken en details van tassen om zo tot een ontwerp te komen. Je bespreekt je idee en maakt samen met mij een plan voor de uitvoering van je tas.

Het leer is niet inbegrepen in het lesgeld.

•••

Thee en een snack staan altijd klaar tijdens de lessen!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor inspiratie, nieuws & aanbiedingen

© 2016 - 2018 Leeratelier Amsterdam | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel